Piaţa de creveţi din România este de 3.500 tone, adică 200g/capita, asta însemnând, în medie, o porţie pentru fiecare român pe an iar ca valoare, 25 de milioane de euro, pe fondul dublării importurilor din ultimii patru ani, a declarat Cristian Dărmănescu, fondator al brandului Alfredo Seafood, și director general Bistromar la Timona.

Chiar dacă suntem cu mult în urma consumului din occident, se pare că în ultimii ani devenim tot mai conștienți de proprietățile benefice ale creveților, un aliment cu proprietăți deosebite, din punct de vedere al aportului nutritiv. Recuperăm treptat decalajul față de vest, astfel că în prezent, creveţii domină piaţa fructelor de mare din România și au o cotă de peste 50%.

„Beneficiile nutriționale fac din creveți un superaliment. Conțin cantități optime de vitamina B12 și acid folic, cu efect antianemic, fier, iar în doar 100 de grame conțin 20 de grame de proteine și 50% din necesarul zilnic de seleniu al organismului. La capitolul surse de proteine creveții sunt la fel de valoroși precum carnea și peștele. Însă la capitolul minerale sunt net superiori, pentru că aduc tot ce e mai bun din mare: iodul este esențial pentru accelerarea metabolismului și funcționarea optimă a tiroidei, iar zincul crește imunitatea. În plus, creveții au un aport caloric mic, așadar nu îngrașă, iar după ou, sunt alimentul cu cel mai mare nivelul de colesterol bun, LDL: 200 miligrame, la 100 de grame de produs, adică 70% din doza zilnică recomandată”, a explicat Mihaela Bilic, medic specialist în nutriție și boli metabolice.

Alfredo Seafood, afacere de familie, este o companie românească de top pe segmentele import, procesare, distribuție de pește și fructe de mare și lider de piață pe categoria de pește proaspăt ambalat.

În prezent, Alfredo Seafood este una dintre cele trei divizii de business ale Bistromar la Timona, companie deținută de către familia Dărmănescu. Alfredo Seafood reprezintă divizia de procesare și distribuție a peștelui și fructelor de mare, iar celelalte două sunt: Frigonet Logistics, dedicată serviciilor de logistică și transport național al produselor congelate și refrigerate; BistroMar, restaurant – pescărie pe bază de pește și fructe de mare, situat în zona Floreasca, din București.

Produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite în cele mai importante lanţuri de hypermarketuri şi supermarketuri din ţară. Printre acestea se numără: Kaufland, Carrefour, Mega Image, Selgros Cash&Carry, Cora, Profi, Auchan etc. şi în peste 5.000 de magazine din comerţul tradiţional, și rețeaua HoReCa.