Termeni si conditii

Drepturile de autor

Continutul www.retailers.ro – (denumit in continuare si Site) (incluzand, dar fara a se limita la, articole, informatii, fotografii, fisiere/clipuri audio, bannere publicitare – generic numit continut) sunt protejate de catre dispozitiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare – privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992 republicata privind protectia desenelor si modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind www.retailers.ro sau, dupa caz, furnizorii sai de informatii.

 • Sunt interzise copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Site-ului asupra continutului, precum si orice modalitate de exploatare a continutului Site-ului www.retailers.ro. Site-ul si continutul sunt protejate de catre Legea drepturilor de autor din Romania, precum si de dispozitiile privitoare la copyright aplicabile in alte teritorii decat Romania. Exploatarea este in schimb libera, sub conditia non-comercialitatii si respectarii termenilor impusi de catre Retailers.ro.
 • Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: redactie@retailers.ro.
 • Preluarea de informatii de catre publicatii sau, dupa caz, site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre Clubul Roman de Presa: “preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de “revista a presei” sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei. Preluarea a mai mult decat cele prevazute anterior se poate realiza doar in conditiile unui acord, financiar sau de alta natura, incheiat cu detinatorul drepturilor’.
  Astfel, site-urile web care preiau informatii de pe site-ul www.retailers.ro vor cita sursa informatiei cu link catre site, dupa cum urmeaza:
  – In textul stirii, citarea se va face astfel: in primul paragraf se va mentiona expres ca sursa informatiilor este Retailers.ro(ex.: “potrivit Retailers.ro’, ‘informeaza Retailers.ro'” sau orice alta formula echivalenta) iar in ultimul paragraf al stirii se va preciza ‘Integral pe Retailers.ro” (sau orice alta formula echivalenta), cu link catre www.retailers.ro.
  – De asemenea, la sfarsitul stirii, dupa ultimul paragraf si in afara acestuia (sau la inceputul stirii, in functie de layout-urile site-urilor in cauza), se va preciza in mod vizibil: ‘SURSA: Retailers.ro’, cu link catre site-ul www.retailers.ro.   In cazul in care materialul este preluat de Retailers.ro de la furnizorii sai de informatii, se va mentiona si aceasta sursa.
 • In cazul in care considerati ca orice material publicat pe acest Site de echipa redactionala sau de oricine altcineva incalca drepturile de autor sau orice alte drepturi, va rugam sa ne sesizati acest lucru printr-un mesaj trimis la una dintre adresele publicate in secţiunea Contact a site-ului.
 • Retailers.ro, logo-ul  Retailers.ro şi www.retailers.ro ne apartin, niciuna dintre ele neputand fi utilizata fara acordul scris al nostru.
 • Suntem deschisi la parteneriate, asa ca nu trebuie decat sa ne scrieti.

 Limitarea raspunderii

 • Acest Site este strict o sursa aditionala de informare, dar nu este o sursa oficiala care ofera sfaturi si nici nu face recomandari referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse. Noi informam, dvs. faceti alegerile.
 • Desi in fiecare moment facem eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate, Retailers.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a Site-ului. Site-ul nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de Site.
 • Site-ul nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site. De asemenea, Site-ul nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe Site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.
 • Sunteti de acord sa exonerati de raspundere Site-ul pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.
 • Publicitatea si continutul furnizat de alte parti. Parti ale continutului inclus in Site pot sa fie furnizate de terte persoane cu care Site-ul are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului Site-ul pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Site-ul nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Site-ul nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

Inregistrarea si comentarea materialelor:

 •  Accesul la continutul online al Site-ului este liber.
 • Pentru optiunea “Login / Inregistrare”, utilizatorului i se va cere sa ofere datele sale de contact. Formularul (formularele) de inregistrare va contine informatii de contact detaliate ale utilizatorului (numele complet, compania, adresa de e-mail).
 • Nu putem si nu ne asumam responsabilitatea pentru materialele postate pe acest Site la sectiunea comentarii. Ne disociem de mesajele cu caracter rasist, xenofob, antisemit, calomniator, insultator, defaimator, obscen sau indecent publicate pe Site de utilizatori in sectiunea de comentarii.
 • Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre Site va fi folosita doar in pentru logarea si comentarea materialelor sau, in cazul in care va abonati la newsletter, la primirea acestuia. Informatiile dvs.nu vor fi folosite in alte scopuri comerciale.

 Primim informatii, comunicate de presa, analize, poze cu mare drag dar:

 •  Prin transmiterea de informatii catre Retailers.ro se intelege funizarea de catre dumneavoastra a unor materiale, incluzand, dar fara a se limita la mesaje, articole, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video.
 •  Transmiterea de informaţii echivaleaza cu acceptul acordat Retailers.ro ca liber de orice obligatie privind achitarea unei plati si/sau remuneratii, ne-exclusiv si pe o perioada de 20 de ani, sa utilizeze, copieze, publice, distribuie, in orice mod si cu orice titlu.
 • Totodata, prin transmiterea de informatii, se prezuma acordul dumneavoastra privind despagubirea noastra si/sau a tertilor ca urmare a existentei/nasterii unor prejudicii de orice fel din utilizarea, copierea, publicarea sau distribuirea respectivelor informatii. Retailers.ro nu accepta o raspundere limitata din partea furnizorului de informatii.

Retailers.ro isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza aceste conditii in orice moment. Modificarile devin efective de la momentul publicarii lor pe Site.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *