Dupa o investitie totala de 110.000 de euro a producatorului de ciment Lafarge, s-a inaugurat Centrul Regional de Produse Traditionale Ecoprod de la Hoghiz, Brasov,  care are ca scop productia si comercializarea de produse alimentare traditionale: zacusca, gemuri, dulceturi. Proiectul Lafarge face parte dintr-un plan national de creare de locuri de munca in comunitatile in care grupul are operatiuni industriale, prin incurajarea spiritului antreprenorial si asociativ.

Lafarge a pus la dispozitia fostilor sai angajati un fost camin dezafectat care apartinea uzinei din Hoghiz, a sustinut financiar lucrarile de renovare si de modernizare a celor 270 mp ai cladirii incepute in toamna anului 2011 si finalizate in aceasta toamna, si a asigurat partea de consultanta si de profesionalizare a celor zece fosti angajati sau membrii ai fostilor angajati ai fabricii Lafarge Hoghiz, care au infiintat  asociatia non-profit Ecoprod.

Ni s-a oferit oportunitatea unica de a valoriza produsele noastre traditionale locale, facute dupa retete proprii, unele dintre ele chiar transmise din generatie in generatie. La randul nostru, oferim aceasta sansa tuturor celor care doresc sa creeze propria marca de gem sau dulceata, avand astfel o sursa de venit in plus. Doua sortimente de zacusca, cu vinete si cu ciuperci, au fost primele produse realizate de angajatii Ecoprod”, a declarat Petre Holerga, presedintele asociatiei.

Asociatia, cu logo-ul “Pofte boieresti”, este deschisa pentru noi membri si permite persoanelor din comunitate, care nu sunt membre, sa beneficieze de spatiile de productie.