Mega Image si Fundatia Comunitara Bucuresti lanseaza “Fondul Mega Image pentru Comunitate” menit sa sprijine proiectele care sustin coeziunea in cadrul comunitatilor, in jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinatate, ecologia, mancarea sanatoasa, educatia si alte domenii. 

Grupurile de initiativa, organizatiile nonguvernamentale, precum si locuitorii din Bucuresti si Ilfov sunt stimulati in acest fel sa colaboreze in proiecte care readuc oamenilor bucuria de a locui impreuna.

Fondul ofera finantari in valoare totala de 100.000 lei pentru 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Un juriu independent va examina aplicatiile si va decide care sunt cele 10 proiecte castigatoare. Juriul este format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR si fac parte din organizatii non-guvernamentale si companii multinationale.

Membrii juriului sunt:

– Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile

– Oana Preda, Director Executiv Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe)

– Roxana Beicu, Project Manager CSR, Vodafone Romania

– Roxana Colisniuc, CSR Officer, ING Bank

– Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC Romania)

Organizatiile non-profit sau persoanele fizice isi vor putea inscrie aplicatiile pana la data de 31 octombrie 2013, selectia va avea loc pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar proiectele castigatoare vor fi facute publice pana la inceputul lunii decembrie. Finantarile vor fi acordate pe parcursul lunii decembrie, iar proiectele vor fi puse in practica pana in luna mai 2014.