Magazinul cora din Bacau a inceput sa vinda rosii si ardei bio de la ferma organica din Spataresti, judetul, Suceava care apartine Fundatiei FARA, patronata de Printul Charles al Marii Britanii.

La ferma din Suceava lucreaza tineri cu diverse dizabilitati, proveniti din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare in societate al Fundatiei FARA, parcurg prin munca inca o etapa de recuperare.

Fundatia Fara Ferma livreaza magazinului din Bacau in fiecare saptamana, 200 de kilograme de  rosii bio si 100 de ardei grasi in curs de certificare bio. Legumele se vand la magazin cu 3,99 lei kilogramul de rosii si 9,49 de lei kilogramul de ardei.

Colaborarea cu ferma FARA a inceput la mijlocul lunii august si va continua si pe perioada toamnei si a  primaverii, magazinul urmand sa vanda si alte produse de la ferma, precum ceapa verde, ridichi, salata verde sau castraveti.

„Gustul adevarat al unei rosii romanesti crescuta ca pe vremea copilariei, la tara, cu munca multa si fara alte substante in plus fata de ceea ce ofera pamantul nostru din belsus… aceasta a fost prima senzatie simtita atunci cand am gustat rosia oferita clientilor nostri de catre oamenii din Fundatia FARA”, a declarat Catalin Ismana, director cora Bacau.