Vinurile Budureasca au castigat un numar de 24 medalii de aur si argint in acest an la concursurile internationale de profil la care a participat. Portofoliul Budureasca atins un numar de  130 de medalii obtinute pentru clasarea pe primele 3 locuri la renumite competitii de talie mondiala.

Budureasca “Este un palmares remarcabil pentru Budureasca ce consolideaza pozitia obtinuta de compania noastra pe piata intr-un timp relativ scurt de la fondare si in acelesi timp reconfirma calitatea vinurilor noastre inclusiv pe pietele externe. Totodata, aceasta ampla certificare internationala constituie un avantaj competitiv strategic in decizia de achizitie a produsului atat pe plan local cat si pe plan extern”, a declarat  Olga Miloiu, director executiv al Budureasca.

Astfel, pentru vinul Cabernet Sauvignon sec 2011 din gama Origini a obtinut aur si in acest an si anume  2 medalii de aur la competitiile  Mondial de Bruxelles Belgia si Berlin Wine Trophy Germania. Tot din gama Origini, Tamaioasa Romaneasca demidulce 2011 a fost medaliata cu aur la concursul International Wine Contest Bucharest.

Aur a mai obtinut la Berlin Wine Trophy Germania,  pentru Noble 5  sec 2011, un cupaj rosu unic pe piata romaneasca, creat din 5 soiuri nobile de struguri si pentru  Tamaioasa Romaneasca sec 2013 Budureasca Premium, iar la International Wine Contest Bucharest Shiraz sec 2012 – Budureasca Premium si Merlot sec 2013- Budureasca Standard  au obtinut medalii de aur.

De asemenea efortul Budureasca din acest an a fost recompensat prin acordarea a 17 medalii de argint pentru vinurile mentionate mai jos.

  • La competitia Mondial de Bruxelles Belgia a obtinut 4 medalii de argint  pentru  Shiraz sec 2012, Tamaioasa Romaneasca sec 2013, Rose sec 2013 si Feteasca Neagra sec 2012 toate din gama Budureasca Premium.
  • Shiraz-ul sec 2012 din gama Budureasca Premium a obtinut o medalie de argint  la concursul Decanter World Wine Awards Germania.
  • Alte trei medalii de argint au fost acordate la International Wine and Spirit Competition Anglia Tamaioasa Romaneasca sec 2013 si Feteasca Neagra sec 2012 ambele din gama Budureasca Premium  si pentru Tamaioasa Romaneasca demidulce 2011 din gama Origini.
  • International Wine Contest Bucharest a recompensat Budureasca cu 5 medalii de argint – pentru Feteasca Neagra sec, Tamaioasa Romaneasca sec si Chardonnay sec din gama Budureasca Premium, precum si pentru Cabernet Sauvignon sec si Sauvignon Blanc sec din gama Origini
  • La competitia Berlin Wine Trophy Germania cupajul alb sec Daphix din gama Budureasca Premium a fost medaliat cu argint. Daphix este un cupaj creat din struguri de Feteasca Regala (65%)  si Chardonnay (35%). Acest cupaj, Daphix a fost medaliat cu argint si la competitia Mundus Vini International Wine Awards  alaturi de cupajul rosu sec din 5 soiuri, Noble 5 si alaturi de vinul Tamaioasa Romaneasca sec din gama Budureasca Premium.