Reprezentantii McDonald’s  au declarat ca magazinele fast-food vor incepe sa ofere consumatorilor posibilitatea de a alege intre o salata, fructe sau legume in loc de cartofi prajiti atunci cand comanda un meniu, potrivit Associated Press.

Sistemul va fi lansat anul viitor in Statele Unite, dar deja in unele tari cumparatori sunt lasati sa inlocuiasca portia de cartofi cu o salata. Acest lucru se intampla deja in Franta, de exemplu.

In scurt timp, oferta va fi valabila in 20 de tari, care reprezinta 85% din piata de desfacere a companiei. Primele 20 de piete in care se va implementa imediat noua mutare sunt Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Rusia, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie si SUA. Schimbarile vor fi implementate in jumatate din piete in urmatorii trei ani si in toate regiunile pana in 2020.

Si meniurile pentru copii se vor schimba, iar la Happy Meal vor fi promovate alte bauturi, in loc de sucurile acidulate: lapte, apa plata sau sucuri naturale.

Schimbarile vin dupa ce McDonald’s s-a confruntat cu critici din partea aparatorilor sanatatii care spun ca lantul american promoveaza obiceiuri proaste de mancare.