Consiliul Concurentei recomanda sanctionarea Metro, Rewe, Mega Image si Interex pentru intelegeri la pret

Consiliul Concurentei recomanda sanctionarea companiilor Metro, Rewe (Selgros Cash & Carry), Mega Image si Interex si furnizorii acestora pentru intelegeri pe verticala (intre lanturile de magazine si furnizorii lor). Sanctiunile ar reprezenta 2-4% din cifra de afaceri.

Liderii hipermarketurilor si supermarketurilor“Investigatia a fost finalizata in prima parte a anului, iar raportul a fost transmis companiilor vizate. Vom avea primele audieri la sfarsitul lunii octombrie, astfel ca ne asteptam sa inchidem acest caz pana la sfarsitul anului. (…) Raportul propune amenzi pentru companiile implicate, dar dat fiind ca sunt intelegeri pe verticala, deci incalcari ale legii cu gravitate medie, sanctiunile sunt cuprinse, potrivit legii, intre 2 si 4% din cifra de afaceri, procente care pot fi influentate de mai multi factori, cum ar fi durata intelegerilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul a inceput investigatia privind piata de retail in anul 2009. Prima investigatie vizeaza societatile membre ale grupului Metro – Metro Cash & Carry Romania, real, -Hypermarket Romania (preluat de grupul francez Auchan), MGB Metro Buying Group – si furnizorii acestora. Cea de-a doua investigatie are in vedere societatile grupului Rewe (Selgros Cash & Carry SRL si Billa Romania), in timp ce a treia si a patra privesc societatile Mega Image, CDE Interex si furnizorii acestora.

Chiritoiu a mentionat ca desi sunt cazuri separate, investigatiile s-au realizat concomitent, deoarece vizau acelasi tip de incalcari ale legii. El a mentionat ca se asteapta ca sanctiunile sa fie contestate in instanta, daca decizia finala va fi amendarea companiilor implicate.Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Retailers.ro © 2021 All Rights Reserved