Tehnologia moderna influenteaza viitorul jucariilor traditionale. Este posibil ca peste cativa ani copii nu vor mai primi sub brad papusi Barbie, masinute sau jocuri puzzle, ci electronice smart, potrivit Fiancial Times citat de Mediafax. In urmatorii ani, analistii anticipeaza aparitia unui nou trend in acest an: de la trei ani in sus, copiii vor despacheta de Craciun tablete in locul jucariilor obisnuite.

Producatorii de jucarii obisnuite au remarcat deja tranzitia si nu au reusit inca sa se adapteze. “Cei mai mari producatori, Mattel si Hasbro, sunt ingroziti. Ar trebui sa fie ingroziti”, comenteaza analistul Sean McGowan, director de cercetare la banca de investitii Needham & Company.

Pentru Mattel, cel mai mare producator de jucarii dupa venituri, cel mai bine vandut produs in acest an este o carcasa din plastic pentru telefoane mobile, a declarat o sursa apropiata companiei. Situatia ridica semne serioase de intrebare cu privire la soarta traditionalelor papusi Barbie si masinute, mai ales avand in considerare ca  potentialii clienti petrec tot mai mult timp in spatiul online, unde continutul si jocurile gratuite sunt practic nelimitate. Acum ca tableta a devenit un produs consacrat pe piata si parintii trec la modele mai noi, copiii se multumesc cu cele “purtate” si nu mai au nevoie de jucarii.