Cele patru hipermarketuri ale retelei PIC din Pitesti (15.000 mp), Craiova (21.200 mp), Oradea (16.850 mp) si Calarasi (24.500 mp) au fost scoase la vanzare  de lichidatorul judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services (PwC), dupa ce  omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com ce detine la nivel national circa 170 de super­marketuri, minimarketuri si alte magazine a renuntat sa le mai cumpere.

Reteaua PIC a intrat in insolventa la finalul anului 2009 si se afla sub administrarea judiciara a PwC. Nicoale Sar­cina a inchiriat spatiile magazinelor PIC din Pitesti si Craiova, redeschise sub brandul Succes. Po­tri­vit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla ma­ga­zinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata, potrivit reprezentantilor lichidatorului judiciar.

Potrivit planului de reorganizare, magazinul din Pitesti era evaluat la 5 milioane de euro, cel din Oradea la 4,56 milioane de euro, cel din Calarasi la 4 milioane de euro, in timp ce valoarea hipermarketului din Braila a fost stabilita la 3,9 milioane de euro, iar a celei din Craiova la 3,1 milioane de euro. PwC a scos la vanzare si un teren de 78.900 de metri patrati detinut de firma PIC in comuna Blejoi, in apropiere de Ploiesti, evaluat la 1,9 milioane de euro.

Lichidatorul asteapta pana pe 30 aprilie ofertele celor interesati sa cumpere magazinele.

Foto credit: Polycart / Foter.com / CC BY