Medicamentul antigripal Fervex este retras temporar de pe piata locala si internationala, pe fondul unor suspiciuni ca aceasta ar contine flora microbiana atipica, scrie TF1.

“Daca pacientii au achizitionat deja acest medicament, insa nu sunt nevoiti sa si-l administreze, este mai sigur pentru ei sa nu o faca”, a declarant Alina Fornal, presedintele Consiliului Regional al Farmacistilor din Varsovia.

Producatorul, Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu incarcatura microbiana, respectiv Fervex cu aroma de zmeura, pentru care a cerut retragerea de pe piata, ca masura de precautie, a spus presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu. Ulterior, Agentia Europeana a Medicamentului a hotarat retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulti si copii, nu numai a celor cu aroma de zmeura.

Marius Savu a precizat ca medicamentul Fervex cu aroma de zmeura nu se comercializeaza in Romania, dar in urma deciziei Agentiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vanzare in toate variantele comercializate.