Retailerul local de pe piata electroIT Flanco a lansat site-ului facturimaimici.ro, unde cumparatorii pot compara consumul de energie si preturile echipamentelor frigorifice, atunci cand vor sa achizitioneze un astfel de produs. Platforma este structurata in cinci sectiuni: combine frigorifice, frigidere, side-by-side, congelatoare si lazi frigorifice.

„Cand cumparam bunuri de folosinta indelungata, avem criterii mai importante decat pretul, de care trebuie sa tinem cont, iar consumul energetic este unul dintre acestea, mai ales in cazul produselor frigorifice.  Apeland la comparatiile de pe site sau la consilierii din magazine, cumparatorii sunt in masura sa faca o alegere documentata si sa se bucure de un produs pentru mai mult timp”, a declarat Violeta Luca,  CEO Flanco.

Platforma online permite compararea consumului energetic al produselor frigorifice din aceeasi categorie, dar si raportarea echipamentelor noi la cele pe care cumparatorii le au deja acasa. Accesand noua platforma, vizitatorii pot calcula atat consumul de energie electrica al produselor comparate, cat si economiile privind costurile energiei electrice, estimate pe o perioada de pana la zece ani.

In afara de cautarea pe categorii de produse, vizitatorii site-ului au la dispozitie filtre de cautare in functie de marca dorita, volumul total si clasa energetica a produselor, calculata pe baza standardelor Uniunii Europene: A, A+, A++, A+++.

Matricea de calcul al economiilor care se pot face la facturile de energie electrica are la baza consumul declarat de producator si costul mediu al kilowatt-ului pe ora.