Google a inceput sa accelereze productia ochelarilor inteligenti Glass si urmeaza sa distribuie in urmatoarele luni cateva zeci de mii de unitati, utilizatorii existenti avand optiunea sa invite in proiect un numar limitat de persoane, care vor putea astfel sa cumpere gadget-ul, au declarat surse apropiate companiei pentru Financial Times, preluat de CNBC.

Sursele citate de FT au pecizat ca unul dintre scopurile extiderii lente, treptate, a numarului de ochelari disponibili este familiarizarea publicului cu produsul, care ar putea fi lansat pe piata in a doua parte a anului viitor.

In prezent sunt in circulatie putin peste 10.000 de unitati, distribuite catre persoane apropiate companiei, dezvoltatori de aplicatii si persoane care au castigat concursul organizat de Google pentru oportunitatea de a testa noua tehnologie.

Ochelarii Google se conecteaza la smartphone-ul utilizatorului si afiseaza informatii pe un ecran de mici dimensiuni plasat pe rama, deasupra unuia dintre ochi. Gadget-ul este controlat prin comanda vocala si are o camera digitala foto-video. Google a promovat utilitati diverse pentru produs, precum inregistrarea activitatilor sportive sau realizarea unor clipuri de instruire in diferite discipline, precum gatitul.