Producatorul cafelei Doncafe, Strauss Coffee, a cumparat pentru 20 milioane de dolari brandul de cafea solubila Amigo, comercializat in principal in Romania, de la compania braziliana Cia Iguacu de Café Soluvel, potrivit Mediafax. Cafeaua solubila Amigo este cunoscuta in Romania din 1983 si a inregistrat in 2012 vanzari de 12,5 milioane de dolari si o cota de piata in volum de 1,8%. Brandul a intrat ulterior si pe alte piete din regiune.

“Aceasta achizitie va intari si mai mult pozitia Strauss Coffee pe piata cafelei din Romania, dar si pe alte piete din Europa Centrala si de Est. Strauss Coffee, prin Strauss Romania, intentioneaza sa dezvolte in continuare brandul Amigo in regiune”, a declarat directorul interimar al Strauss Coffee, Tomer Harpaz.

Strauss Coffee este prezenta in Romania din 1994 si este cel mai mare producator de cafea din piata romaneasca, brandul sau Doncafe avand in 2012 o cota de piata in volum de circa 22%. Strauss Romania a avut in 2012 o cifra de afaceri de 53,3 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu 2011, si pierderi de 2,48 milioane de euro, cu 28% mai mici.

Importatorul exclusiv al marcii Amigo pe piata locala este din anul 2002 Panfoods Romania, parte a companiei Panfoods Co. Ltd din Marea Britanie, care gestioneaza vanzarile internationale de cafea pentru Cia Iguacu de Café Soluvel. Cafeaua produsa de grupul brazilian este ambalata in unitatea Panfoods din comuna Vacaresti, judetul Dambovita.

Tranzactia asteapta aprobarea Consiliului Concurentei.