In primele doua luni ale anului 2014 au fost anuntate 33 de licitatii de achizitii publice de carne si produse din carne de porc, vita si pui cu o valoare estimata de 13,1 milioane de lei potrivit unui studiu facut recent de specialistii de la licitatia.ro.

Potrivit aceluasi studiu autoritatile publice prefera carnea de pasare. Astfel, 54% din carnea si produsele de carne achizitionate sunt de pasare, 40% de porc si doar 6% de vaca. Cantitatea totala de carne si produse din carne ceruta de autoritatile contractante in primele doua luni este de aproximativ 800.000 de kg.

Printre organizatorii licitatiilor se numara: Directiile Generala de Asistenta Sociala, universitatile, unitatile militare, penitenciarele si spitalele.

Cea mai mare cerere de produse din carne a fost lansata de autoritatile publice din Iasi, Bucuresti, Cluj si Constanta. Autoritatile publice din judetul Iasi au anuntat licitatii de achizitii carne si produse din carne in valoare de 4 milioane de lei, fiind urmati de Bucuresti cu contracte estimate la 2,5 milioane de lei, Constanta si Cluj cu cate 1,5 si respectiv 1,4 milioane de lei.

 

Photo credit: Another Pint Please… / Foter / CC BY-NC-SA