Gigantul fast-food american Burger King se intoarce in Romania dupa doi ani de la iesirea de pe piata locala, potrivit Mediafax.

Burger KingCompania a anuntat infiintarea unei companii mixte, denumita Burger King SEE, care se va ocupa de operatiunile grupului din Romania, Italia, Polonia si Grecia, ca parte a strategiei grupului pentru extinderea activitatii pe aceste piete. Divizia Burger King pentru regiunea din Europa de Sud-Est (SEE) va fi condusa de Leo Leon, care a lucrat timp de 18 ani pentru Burger King Worldwide, se arata intr-un comunicat al grupului.

“Avem planuri foarte ambitioase pentru Europa de Sud-Est. Prin parteneriatul cu Burger King SEE, dorim sa extindem in mod agresiv brandul si afacerile Burger King in pietele cheie din Italia, Polonia si Romania si suntem incantati sa aducem brandul pe o noua piata, cea din Grecia”, a declarat Jose Cil, presedintele diviziei Burger King din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Burger King SEE si Burger King Worldwide au semnat un acord-cadru de franciza pe termen lung, care include drepturile de sub-franciza pentru cele patru piete Europene. Strategia Burger King SEE include dezvoltarea agresiva de noi restaurante in sud-estul Europei si crearea a peste 10.000 de noi oportunitati de munca in primele cinci-sapte ani de la infiintarea companiei mixte, potrivit comunicatului.

Lantul de fast-food Burger King a intrat pe piata din Romania in 2008, in sistem de franciza. In 2012, compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei locale, a intrat in insolventa si a inchis reteaua. In prezent, in Romania mai functioneaza un singur local sub brandul Burger King, in aeroportul Otopeni, care este administrat de compania Alpha Rocas.