Procesatorul de mezeluri Carmolimp vrea sa achizitioneze producatori mai mici de profil, in vederea extinderii activitatii in alte arii din tara, potrivit comunicatului trimis redactiei Retailers.ro. Bugetul alocat pentru astfel de achizitii variaza de la cateva sute de mii de euro pana la 1-2 milioane de euro. 

„Este un moment foarte bun pentru producatorii mari, cu putere financiara, sa creasca prin achizitii, avand in vedere ca sunt multe ferme mici care se confrunta cu dificultati legate de lipsa capitalului de lucru sau pentru investitii. In ultimii ani, Carmolimp a crescut organic, prin investitii in extinderea si modernizarea capacitatilor de productie, insa acum credem ca sunt multe oportunitati de achizitii in sectorul in care activam”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general al Carmolimp.

Acesta a adaugat ca prin achizitia unuia sau a doi mici procesatori compania urmareste extinderea si in alte zone pe care inca nu le acopera atat de bine. “Este mult mai usor sa intri pe noi piete beneficiind de experienta unor jucatori care cunosc deja caracteristicile si nevoile consumatorilor din zonele respective. Toate astea se traduc in costuri mai mici de intrare pe noi piete”, a adaugat Olimpiu Soneriu.

Carmolimp a avut anul trecut o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2011 si estimeaza un avans de cel putin 10% in acest an.