Pastelurile, nuantele primavaratice de verde, tonurile calde de beige si maro, cat si explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau rosul isi pun amprenta asupra principalelor tendinte de design interior din aceasta primavara, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

„Designerii nostri au dezvoltat o schema armonioasa de culori pentru peretii incaperilor, facand recomandari si cu privire la nuantele si texturile covoarelor, perdelelor sau a altor accesorii ce trebuie alese pentru realizarea unui ambient modern”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Acestia s-au inspirat atat din stilurile urbane, elegante si usor minimaliste, cat si din natura – nuantele de verde, florile, accesoriile din lemn si lumina naturala fiind elemente definitorii pentru aceasta primavara.

Astfel, in acest sezon, accentele din locuinta cad pe candelabrele somptuoase inspirate din perioada victoriana, pe diverse accesorii retro, clasice sau minimaliste confectionate din lemn, metal si sticla, pe tablourile supradimensionate si pe o multitudine de alte elemente cromatice de stil. De asemenea, tot in acesta perioada, sunt in trend atat spatiile largi si luminoase, cat si imprimeurile florale sau geometrice.

Stilul Golden Classics

Inspirat din tendintele perioadei victoriene, stilul propus de designerii Hornbach aduce in prim plan imprimeurile aurii si motivele florale clasice pentru pereti, care contrasteaza cu albul canapelelor, scaunelor si fotoliilor si cu nuantele inchise ale mobilierului somptuos, ale accesoriilor deosebite si ale covoarelor.

Nuantele calde de auriu, crem sau piersica, candelabrele supradimensionate, lampile si obiectele decorative vintage din cupru sau bronz, dar si spatiile larg deschise sunt elementele cheie de design ale acestui stil. Daca mai adaugam si farmecul unei biblioteci albe incorporate in perete sau a unui semineu artificial amenajat in living, rezulta un adevarat peisaj romantic, plin de caldura, liniste si rafinament.

Stilul Green House 

Nuantele primavaratice de verde ale peretilor, mobilierului, textilelor si a altor obiecte decorative ce caracterizeaza stilul Green House, in combinatie cu nuantele pamantii, cu texturile din lemn si cu vivacitatea plantelor colorate te duc imediat cu gandul la un peisaj reconfortant surprins, mai degraba, intr-o gradina.

Tabloul vivace al stilului Green House este completat de elementele de mobilier minimaliste, tablourile mari care surprind peisaje din natura, accesoriile viu colorate, dar si de vazele sau fructierele din lemn si rafturile albe supraetajate.

Stilul High Elegance 

Pentru adeptii stilului modern, primavara anului 2014 aduce eleganta, culori alese cu grija, simplitate si nuante predominant deschise. Stilul High Elegance pune accentul pe efectele elegante, dar in acelasi timp functionale, albul fiind completat perfect de nuantele deschise de gri, beige si caramiziu.

Tapetul deschis cu imprimeuri geometrice, piesele de mobilier albe sau maro, texturile din catifea, tablourile de mari dimensiuni si elementele decorative din metal se incadreaza excelent intr-un spatiu aerisit si luminos.

Pentru crearea unui astfel de ambient sunt recomandate si obiectele decorative simple din sticla clara sau colorata, pernele ornamentale cu imprimeuri geometrice, placajele din parchet deschis la culoare si, de asemenea, draperiile si mochete in nuante de beige sau maro.

Stilul Free Spirit 

Stilul Free Spirit propus de designerii Hornbach este inspirat de tendintele ambientale preferate de tineri si aduce in prim plan un mix de culori puternice precum rosu, albastru, orange si roz.

In cadrul stilului Free Spirit contrastele se regasesc atat pe pereti, cat si pe podele, prin intermediul draperiilor, perdelelor, tapetului, vopselei, covoarelor si a pernelor decorative viu colorate, albul fiind folosit, in general, doar pentru accentuarea designului expresiv.

Piesele de rezistenta ale unui astfel de interior sunt, fara indoiala, imprimeurile cu buline colorate, accesoriile si mobilierul retro, lampile suspendate si fotografiile, invazia de culori caracteristica acestui stil putand oferi oricarei locuinte un aer liber si nonconformist, specific perioadei adolescentine.