ETI European Food Industries, jucator important turc pe piata alimentara si de dulciuri,  ridica pana in 2016 o fabrica de biscuiti si prajituri in Parcul Industrial Craiova.

Fabrica ETiFabrica ETI se va intinde pe o suprafata de peste 75.800 de metri patrati, iar aici vor fi fabricate produse atat pentru piata interna, cat si pentru cea internationala. Investitia din Craiova se ridica la 36 de milioane de euro, dintre care sase milioane reprezinta ajutorul de stat.

“Ne-am orientat investitia catre Romania datorita conditiilor bune de piata, avantajelor pozitionarii in regiune, a logisticii si stabilitatii economice a tarii. Totodata, deoarece orasul Craiova se afla situat chiar in centrul regiunii in care vom face distributia, vom optimiza distantele din punct de vedere logistic si vom putea ajunge mai repede la consumatori. Intentia noastra este de a deveni un brand regional si global. Odata cu investitia in Romania, am facut un pas important catre indeplinirea acestui obiectiv”, a declarat presedintele ETI, Firuzhan Kanatlı.

Astfel in alegerea Craiovei si a Parcului Industrial de catre societate au contat conexiunile rapide pe care investitorii le au la dispozitie, si anume Aeroportul Craiova, Centura de Nord a municipiului si Drumul European E 574 Craiova – Bucuresti.

ETI Gıda AS are sapte fabrici, 45 de branduri si aproximativ 300 de produse.