Selgros a lansat a noua ediție a concursului de gătit „Arena Bucătarilor”. Ediția din acest an are o miză mai mare în urma unor modificări menite să bucure deopotrivă bucătarii cât și proprietarii de restaurante.

În primul rând, trebuie spus că de această dată se vor organiza trei semifinale regionale (Dobrogea-Moldova, București – incluzând Muntenia și Oltenia, respectiv Transilvania-Banat). Acestea vor avea loc în Capitală, pe 20 mai, în paralel cu festivalul ROWine. Apoi marea finală, al cărei câștigător va merge la concursul „Les Chefs en Or 2018”, va avea loc în luna noiembrie, la București.

Înscrierile se vor face pe pagina dedicată concursului de pe site-ul Selgros.ro, în perioada 7-16 aprilie 2017. Regulamentul complet, care include și lista completă a premiilor acordate, poate fi consultat tot pe site. Ingredientele obligatorii pentru înscrierea la ediția de anul acesta a concursului sunt: crap, plante aromatice pentru pește, mirepoix.

O competiție deja de tradiție
Selgros organizează concursul „Arena Bucătarilor” încă din 2010, iar în cei șase ani de desfășurare, a premiat măiestria, tehnica, priceperea, ingeniozitatea și pasiunea câtorva bucătari.

În 2010 și 2011, concursul s-a ținut în magazinele Selgros, pentru ca în 2012 să se desfășoare mai aproape de oameni, în stradă (Piața Sfatului din Brașov) și pe plajă (La Piazzetta în Mamaia).

În premieră în 2013, cele trei etape preliminare ale competiţiei Arena Bucătarilor Selgros au avut loc online, prin intermediul aplicației dedicate de pe pagina de socializare Facebook/Selgros.Romania, iar marea finală s-a desfășurat în magazinul Selgros Brașov. Totodată, din acest an, competiția „Arena Bucătarilor” a devenit afiliată competiției internaționale „Les Chefs en Or” by Transgourmet.

În 2014 etapele preliminare s-au desfășurat online, iar finala la București, în Piața George Enescu. Odată cu „Arena Bucătarilor” au avut loc competițiile „Arena Barmanilor”, ”Arena Bloggerilor” și, în premieră, „Arena Bucătărașilor”, dedicată celor mici.
2015 este anul în care semifinalele și marea finală se desfășoară în magazinele Selgros. Competiția de suflet a Selgros România crește și mai mult în amploare, atrăgând din ce în ce mai mulți bucătari. Câștigătorul din 2015 a avut o misiune foarte grea în a reprezenta România și Selgros în cadrul competiției internaționale „Les Chefs en Or 2016”. Iar în 2016, Selgros a continuat să caute cel mai bun bucătar și l-a trimis în Anglia, la training cu Chef Claudio Costea (membru al juriului finalei).