Reţeaua greacă Medsana a anunţat că va începe în acest an construcţia greenfield a unui spital în nordul Bucureştiului, estimând în acest sens o investiţie de circa 15 milioane de euro.

Acest spital, care va presupune şi cumpărarea terenului, ar putea fi gata în circa doi ani, a declarat Vassilis Chaniotis (foto stanga), directorul general al Medsana. Directorul a spus că va fi cel mai modern spital privat din România şi se va axa foarte mult pe chirurgie robotică, unde sunt foarte specializaţi.

Pe lângă acest spital, Medsana, care este pe piaţa locală de 20 de ani, va mai deschide al patrulea centru în Bucureşti (mai are trei clinici în Bucureşti şi una în Ploieşti) pentru care va investi peste două milioane de euro. Din această sumă, 1,7 milioane de euro sunt pentru aparaturâ, care va fi achiziţionată de la General  Electric.

Tot la investiţiile din lunile următoare se încadrează şi un nou Call Center, tot în Capitală, care va presupune o investiţie de circa 500.000 de euro.

Medsana, care este parte a grupului grec Athens Medical Group, a avut în 2016 în România o cifră de afaceri de  puţin peste 4,5 milioane de euro, iar în 2017 se aşteaptă să obţină 5,2 milioane de euro.

Athens Medical Group (AMG) este cel mai mare furnizor de asistență medicală din Balcani, furnizând servicii medicale de peste 33 de ani. AMG administrează 8 spitale de ultimă generație, cu 1.200 de paturi pentru pacienți, 3.000 de angajați cu normă întreagă și 2.800 de medici.

După mai mulţi ani de investiţii şi de costuri corelate acestora, anul 2017 va fi primul an cu profit, din ultima perioadă, pentru Medasna. Directorul general estimează astfel pentru România un profit decirca 600.000 de euro.