Operațiunile din cadrul regiunii Europa Centrală și de Sud ale British American Tobacco vor fi conduse din București de către Ram Addanki. Aria Europa Centrală și de Sud (South Central Europe Area – SCEA) include 8 țări care raportează României de la sfârșitul anului 2017: Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia și Croația, precum și Kosovo.

Ram Addanki s-a alăturat companiei British American Tobacco în anul 1994. Înainte să se alăture British American Tobacco România, Ram Addanki a condus filialele BAT din Croația, Slovenia și Bosnia-Herțegovina, acum parte a Ariei Europa Centrală și de Sud.

Ram a ocupat și funcțiile de Director Financiar în Turcia, Manager de Audit al Ariei în Moscova, Director de Finanțe în Marea Britanie și în Irlanda și Director Financiar Regional în Europa și Republica Cehă. Noul director al Ariei Europa Centrală și de Sud și-a început cariera în cadrul British American Tobacco în urmă cu 24 de ani în cadrul VST – companie asociată BAT în India.

„Produsele noastre sunt preferate de unul din doi consumatori români. British American Tobacco și România vor continua să crească împreună, cu noi investiții pentru fabrica noastră de la Ploiești, cu mai multe noi locuri de muncă bine plătite și cu lansarea produselor de nouă generație”, spune Ram Addanki (foto mai sus).

  • British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României.
  • BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuția totală a industriei tutunului).
  • În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România.
  • British American Tobacco este un angajator strategic. BAT creează în mod direct aproape 2.500 de locuri de muncă și alte 25.000 de locuri de muncă indirect, prin intermediul lanțului de furnizori și distribuție.

British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%.