Jucarii de plus IKEAPentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti pentru copii cumparata din magazinul IKEA in perioada  9 noiembrie 2014 – 3 ianuarie 2015, IKEA Foundation doneaza 1 euro pentru educatia copiilor in cadrul campaniei Jucariilor de Plus.

Acesta este rezultatul unui parteneriat intre IKEA Foundation, UNICEF  si Salvati Copiii, lansat in urma cu 12 ani, care isi propune sa contribuie la educatia copiilor fara posibilitati din intreaga lume.

Pana in prezent, IKEA Foundation a donat, in cadrul Campaniei Jucariilor de Plus, 67 milioane de euro, de care au beneficiat peste 11 milioane de copii din 46 de tari.

In Romania, IKEA Foundation sustine Salvati Copiii Romania, prin programul „Sanse egale pentru toti copiii, intr-o societate fara discriminare”. Lansat in iulie 2012, programul a avut ca beneficiari peste 18.000 de copii, care au fost informati cu privire la eliminarea discriminarii copiilor cu nevoi educationale speciale, 8.700 de copii care au avut acces la servicii de Consiliere psihologica si educationala si 1.800 de parinti, care au capatat  abilitati de educatie pozitiva.