Saint-Gobain Rigips, companie  de materiale de constructii din Romania, a oferit in premiera un plafon acustic Ecophon®  Colegiului National “Ion Creanga” Bucuresti.

Saint-Gobain Rigips Ecophon „Speram ca prin acest proiect sa servim drept inspiratie si altor unitati de invatamant care doresc sa aduca un plus de sanatate si de confort mediului scolar existent si sa creasca nivelul de performanta al elevilor si al profesorilor. Exista tari, precum Danemarca, Finlanda si Suedia unde sunt impuse standarde stricte de acustica in scoali, precum si un nivel de 0.6 secunde timp de reverberatie pentru salile de clasa. Credem ca si cadrul legislativ din Romania va evolua in aceasta directie si incurajam institutiile de invatamant si directiile tehnice din Ministerul Educatiei si directiile judetene de invatamant sa faca demersuri in acest sens. Pana atunci, multumim pentru atitudinea deschisa, pro-activa si pentru buna colaborare avuta cu reprezentantii Colegiului National „Ion Creanga”, a declarat  Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.

In medie, un elev petrece in fiecare zi minim sase ore in incinta scolii. In tot acest timp, el sta intr-un mediu zgomotos, fapt ce influenteaza negativ capacitatea de concentrare si memorare, putand avea impact asupra performantei sale scolare si a rezultatelor obtinute.

Masuratorile acustice realizate de specialisti au aratat o reducere a timpului de reverberatie, dupa montarea plafonului fonoabsorbant cu peste 60% fata de sala netratata acustic.