Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al cincilea an programul „Sănătatea începe din farfurie”, care aduce educația gastronomică în școli și contribuie la formarea unor obiceiuri de mâncat sănătoase. În perioada 28-31 martie 2017, 1100 de elevi din București participă la program și învată să cunoască alimentele și produsele naturale și să facă alegeri conștiente pentru o nutriție mai sănătoasă. În 2016, peste 7300 de elevi din clasele 0-IV din 14 județe și București au participat la inițiativa Selgros.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 21 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii. Împreună cu echipa sa, Chef Cezar Munteanu susține prezentări interactive despre fructe și legume și îi invață pe elevi să recunoască și să evalueze alimentele și să devina mai conștienți de propriile alegeri. Aceștia primesc materiale informaționale adiționale pentru acasă, inclusiv pentru părinți.

În București, „Sănătatea începe din farfurie” se derulează în Școala Gimnazială nr. 85, Școala Gimnazială “Aurel Iancu”, Școala Gimnazială nr. 167 și Olga Gudynn International School. Programul deschide în 2017 și o competiție pentru elevii din școlile vizitate, premiul cel mare pentru clasa câștigătoare constând într-o tabără de tip “Cooking Camp”.

„Sănătatea începe din farfurie” a primit, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru “Cea mai bună campanie de responsabilizare socială din industria FMCG”, atribuit în cadrul Galei Premiilor PIAȚA.