INSPIRED Concursul de Idei a lansat astazi, 28 noiembrie, cea de-a saptea editie cu un nou concept de concurs, un context care inglobeaza toate cele 10 sectiuni ale competitiei: The year is 1990. Romania is about to be restarted.

Contextul INSPIRED 7 genereaza teme integrate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de concurs – fotografie, design de produs, design grafic, design vestimentar, design de accesorii vestimentare, design interior, arhitectura, ilustratie, dramaturgie si relatii publice – participantii avand astfel oportunitatea de a recrea Romania pornind de la anul 1990, indiferent de domeniul in care activeaza. Toate temele sunt dezvoltate pe www.letsgetinspired.ro.

INSPIRED Concursul de Idei se bucura si anul acesta de o comisie de jurizare din care fac parte atat membri internationali, cat si romani, fiind unii dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniile creative, printre care si reprezentanti din Europa si SUA: David Carson (in top 5 “cei mai influenti designeri grafici ai erei noastre” asa cum a fost mentionat de catre revista  Graphic Design USA),  Sarah Bailey (Director de curs al London College of Fashion)  sau Thierry Bayle (membru fondator al Global Fashion Management UK si consultant pentru branduri precum Calvin Klein, Kenzo, Moschino, etc). Acestora li se adauga nume importante din sistemul educational, profesori de la universitati din toata tara.

Tinerii se pot inscrie la una sau mai multe categorii de concurs pe www.letsgetinspired.ro, prin crearea unui cont, incepand cu 18 decembrie 2013 si pana pe 16 februarie 2014, iar deadline-ul pentru predarea lucrarilor este 28 februarie 2014. Lucrarile participantilor vor fi jurizate intre 10 si 31 martie 2014, iar premierea castigatorilor va avea loc la Gala INSPIRED, in luna mai.

Concurentii pot afla mai multe despre INSPIRED si prin participarea la evenimentele offline din cadrul caravanei ce promoveaza concursul in centrele universitare din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu, Targu Mures, Oradea si Brasov.

Castigatorii locului I vor fi premiati cu Trofeul INSPIRED. In plus, toti cei clasati pe locurile I – XX de la fiecare din cele 10 sectiuni de concurs vor avea acces gratuit la Master Class-ul INSPIRED corespunzator fiecarei sectiuni. Master Class-urile vor fi sustinute cu sprijnul unor personalitati membri de jurii din Romania si din strainatate si vor fi organizate in Bucuresti, pe parcursul anului 2014.