In ultimele sase luni ale anului trecut, romanii au colectat peste 14.000 de unitati deseuri electrice si electronice la aparatele inteligente de colectare disponibile la 11 magazine Cora din tara, a anuntat Green Group. 

Aparatele ii recompenseaza pe clienti cu vouchere de discount la cumparaturi. Valoarea medie a voucherelor primite de romani in aceasta perioada este de 10 lei.

Reciclatoarele primesc toate tipurile de echipamente electrice, electronice si electrocasnice:  frigider, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de conditionat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile si fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. Clientii vor folosi cantarul atasat aparatului special si, in functie de greutate si tipul de echipament adus, este calculata valoarea voucherului pe care il primesc. De exemplu, pentru o masina de spalat romanii pot primi un discount de 54 de lei, pentru un televizor unul de 20,5 de lei, iar pentru un frigider unul de 40 de lei.

Green Group se asteapta ca in urmatoarele sase luni, romanii sa isi dubleze performantele de colectare, depasind 250 de tone DEEE-uri aduse la reciclat. Tinta de colectare si reciclare impusa Romaniei de Comisia Europeana este de 4 kilograme DEEE/cap de locuitor, in prezent colectandu-se doar 1,1 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor.