In perioada aprilie – octombrie 2012, 15.800 de familii sarace din judetele Alba, Bistrita Nasaud, Botosani, Caras Severin, Covasna, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Neamt, Olt, Salaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui si Valcea au primit pachete cu alimente datorita unei actiuni realizata de Crucea Rosie Romana impreuna cu Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania. 

Actiunea a facut parte din proiectul „Banca de Alimente pentru inca 18 judete” si a avut ca obiectiv ajutorarea cu alimente de baza a familiilor si persoanelor nevoiase din judetele in care nu exista Banca de Alimente. Valoarea totala a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania au contribuit cu o finantare de 150.000 de euro si Crucea Rosie Romana cu 50.000 de euro.

„Donarea unui pachet de faina sau a unei conserve poate parea un lucru lipsit de importanta pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din Romania aflate in pragul saraciei, acest ajutor primit devine vital in conditiile unei economii precare si a unei rate a somajului ingrijoratoare. Romanii au inteles acest lucru iar, prin magazinele sale din tara, Carrefour sprijina aceste initiative si faciliteaza accesul clientilor sai la punctele de colectare ale Crucii Rosii.” a declarat Andreea Mihai, director de marketing la Carrefour Romania.