Unul dintre cei mai importanți factori pentru calitatea cafelei  este arborele de cafea din care provin boabele, iar Starbucks folosește doar boabe de cafea Arabica.

Cafeaua Arabica (coffea arabica) este cel mai vechi și cel mai cunoscut soi de cafea. Arabica crește în mod spontan în Etiopia, la peste 600 m altitudine și este cultivată în Brazilia, Columbia, India, precum și în Java, Sumatra și în Caraibe.

La aceste altitudini, un microclimat special hrăneşte boabele cu un amestec ideal format din temperatură, lumină solară şi precipitaţii. Aroma subtilă, îmbogățită cu note de ciocolată și condimente, este însoțită de un conținut de cofeină redus, care variază între 1 și 1,7%.

Boabele Arabica Starbucks sunt diferite de boabele Arabica normale.

  1. Mergem acolo unde sunt cele mai bune boabe, adică SUS!

Boabele de calitate cresc la altitudini mari. Nopțile reci și zilele calde creează boabe dense, care au arome mai complexe.

Răzvan, Starbucks România Barista Champion 2018, sugerează să încercați cafeaua de sezon, Starbucks Christmas Blend, mediu prăjită, ce include cafeaua rară maturată Sumatran.

  1. Susținem toate etapele producerii cafelei

Dacă putem ajuta un fermier să cultive boabe și mai bune, o facem. Orice fermier, de oriunde. Am dezvoltat centre de susținere pentru fermieri peste tot în lume, unde agronomiștii Starbucks testează soluri, examinează mostre și oferă sfaturi, gratuit, oricărui fermier are nevoie de ajutor.

  1. Suntem foarte exigenţi în privinţa recoltării

Culegem boabele de cafea doar atunci când sunt complet coapte. Roşii, coapte şi perfecte. Apoi le sortăm în mod repetat după mărime, culoare şi densitate.

  1. Ajutăm fiecare bob să-și atingă potențialul maxim

Fiecare bob de cafea cere o formulă de prăjire unică – un echilibru de temperatură și timp – pentru a-și atinge nivelul maxim de aromă, aciditate și corp.

„Cafelele noastre sunt clasificate în trei tipuri de prăjiri – Starbucks® Blonde Roast, Medium Roast și Dark Roast – astfel încât să puteți găsi cu ușurință aroma și intensitatea perfectă pentru gustul vostru”, spune Răzvan.

  1. Gustăm – din nou şi din nou şi din nou.

Degustăm mai mult de 1.000 de cești de cafea pe zi pentru a verifica gustul. Un lot de cafea este degustat de cel puțin de trei ori înainte de a fi aprobat.