Intr-o perioada in care consumatorii se reintorc la bucatele naturale, producatorul satmarean de produse pe baza de lapte de capra El Greco a intrat pe rafturile lantului de hipermarketuri real in cadrul programului sau strategic „Produceti romaneste, vindem romaneste”, destinat sustinerii producatorilor locali. Momentan, produsele sunt disponibile la Baia Mare, urmand ca in aceasta saptamana distributia sa se extinda si la Oradea, iar ulterior si in alte magazine din tara.

El Greco detine o ferma cu 400 de capete de caprine  in comuna Culciu de pe malul Somesului. Laptele este prelucrat tot in cadrul fermei, intr-o sectie cu capacitatea zilnica de prelucrare de 5.000 de litri. Productia cuprinde lapte de capra pentru consum si opt tipuri diferite de branza din lapte crud nepasteurizat, realizate dupa retete traditionale, fara aditivi, conservanti, coloranti sau aromatizanti alimentari.

In ultimul timp, romanii au devenit tot mai interesati de produsele naturale, fara interventii chimice, produse cu efecte benefice asupra sanatatii. In privinta colaborarii cu real,-, pot spune ca a fost o adevarata trambulina pentru ferma noastra: am participat la cateva targuri, ne-am listat permanent gama de produse intai in Baia Mare, iar acum la Oradea, ceea ce ne maguleste. Speram sa ne putem extinde in continuare si, cat mai curand, sa ajungem in cat mai multe magazine real,- din tara cu laptele si branzeturile de capra”, a declarat Calin Panas, directorul general al companiei El Greco.

„Cand am lansat proiectul  am vizat tocmai acesti producatori locali care pun accentul pe calitate. In aceasta epoca a industrializarii pe scara larga, ei sunt cei care fac diferenta, care aduc plus-valoarea selectiei noastre de produse(.). Asa cum am mai spus-o de fiecare data, colaborarea noastra cu producatori locali este o buna alegere strategica atat pentru noi, care beneficiem de produsele lor pe rafturi, cat si pentru ei, care isi rezolva astfel problema distributiei”, a declarat Michel Lamoot, director general real,- Hypermarket Romania.