Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ia in considerare sa schimbe clasicele manuale scolare cu e-bookurile, solutie ce ar reduce costurile de printare a cartilor si ar permite o modificare si modernizare mai rapida a continutului cartilor. Dispozitivele moderne ar urma sa fie cumparate din fonduri europene.

Pentru cei aproape 3,2 milioane de elevi  ministerul ar trebui sa investeasca aproximativ 213 de milioane de euro, la un pret de achizitie de 67 de lei pentru fiecare dispozitiv.

“Ar fi o modalitate exceptional de eficienta in ceea ce priveste folosirea fondurilor europene pentru educatia copiilor si cresterea calitatii procesului de invatamant si a progresului scolar”, a explicat Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

In opinia acestia, aceasta schimbare ar aduce avantaje atat pentru elevi care si-ar usura mult ghiozdanul, s-ar familiariza cu tehnologiile noi si ar putea avea acces mai rapid la informatiile necesare cat si pentru profesori care si-ar putea prezenta materia intr-o maniera mai atractiva pentru copii. Firmele care produc astfel de manuale ar pierde  insa anual sume importante.

Universitatea Politehnica din Bucuresti are deja o platforma digitala in care profesorii si-au stocat toate cursurile, iar studentii vin cu dispozitivele inteligente si pot accesa informatiile necesare mult mai usor.