Romanii ar fi dispusi sa cheltuie intre 1.500 si 8.000 lei pentru amenajarea gradinii lor, conform unor informatii lansate de retailerului de DIY Praktiker Romania. Acesta a identificat doua trenduri majore atunci cand vine vorba despre amenajarile de gradina: foisoarele si serele.

Foisoarele sunt mult mai potrivite pentru spatiile restranse si sunt utilizate, in general, pentru relaxare si socializare. In Capitala, de exemplu, exista foarte multe cereri pentru foisoarele confectionate din lemn, care aduc in gradinile bucurestenilor o parte din atmosfera vacantelor petrecute la munte.

Atunci cand opteaza pentru sere, clientii  au in vedere mai ales aspectul practic al acestora. Cultivarea legumelor si fructelor in propriile gospodarii este privita tot mai des ca o necesitate si un hobby, deopotriva. Fata de anii anteriori, in 2012 a crescut cererea de sere si mini-sere deja confectionate din polypropilena sau plexiglass. Alaturi de acestea, clientii investesc si in sistemele de irigare – esentiale pentru a regla nivelul de umiditate a solului in zilele toride de vara.