Philip Morris Trading , unul dintre cei mai cunoscuti producatori de tigarete din Romania, incurajeaza literatura romaneasca prin oferirea premiului “Augustin Fratila” in valoare de 10.000 de euro celui mai bun roman romanesc al anului 2011.

In acest moment, in concurs sunt inscrise 59 romane ce vor fi supuse ochiului critic al juriului ai carui membri sunt criticii literari Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu si Daniel Cristea-Enache.

“Fiecare din cele 59 de romane inscrise reprezinta o dovada ca Premiul literar -Augustin Fratila- se impune deja in piata ca un proiect de succes. Faptul ca a fost atat de bine primit arata, atat pentru initiatori, cat si pentru parteneri, ca nevoia de proiecte in zona culturala este una acuta”, a declarat Mario De Mezzo, presedinte al Asociatiei “Casa de cultura”, ce se ocupa de organizarea acestui concurs.

Prima etapa a concursului literar este stabilirea celor cinci finalisti, numele acestora urmand a fi facute publice in data de 8 octombrie.

Cea de-a doua etapa se va desfasura intre 10 octombrie si 2 noiembrie, perioada in care 20 bloggeri cu “greutate” in lumea online vor acorda de la unu, la cinci puncte, in functie de opinie. Romanul care va primi cel mai mare punctaj va fi desemnat castigatorul premiului.

Concursul literar este organizat de Asociatia “Casa de cultura”, in parteneriat cu editura All, iar decernarea marelui premiu va avea loc  la Hotel InterContinental, in data de 7 Noiembrie.