Producatorul Heineken Romania a incheiat un parteneriat pe doi ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deseurilor electronice. Colaborarea incepe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deseuri, reprezentand frigidere si echipamente de racire ale instalatiilor de bere la draught.

GreenWEEE International va prelua deseurile din depozitele Heineken, acestea vor fi tratate si reciclate in fabrica GreenWEEE International si transformate in materii prime de inalta calitate, inainte de a se intoarce in circuitul economic. Datorita tehnologiei moderne se asigura valorificarea si recuperarea materialelor in proportie de 95%,. Componentele specifice frigiderelor Heineken Romania pot ajunge in diverse industrii, de la constructii la arta. De exemplu, otelariile pot transforma
componentele din fier in tevi si foi de tabla, aluminiul reciclat poate fi folosit in productia de profile si calorifere, in timp ce sticla reciclata poate ajunge la sticlarii artizani, spun reprezentantii companiei.