In perioada 9 – 11 noiembrie, in cadrul evenimentului Salonul Branzeturilor Romanesti din Piata Pipera, Soseaua Bucuresti Nord nr. 14 – Voluntari, se poate gasi cas proaspat, cascavea, cascaval, branza de burduf, branza maturata cu chimen, ardei sau trufe, branza de Covurlui, de Sibiu sau Brasov.

In cadrul evenimentului firma Zimbria va realiza un cas proaspat din peste 500 de litri de lapte de vaca si capra, dupa o metoda traditionala, cas care va cantari peste 70 de kg. Din zerul ramas se va realiza in jur de 20 de kg de urda, ambele produse vor fi oferite gratuit spre degustare publicului prezent.

Din randul expozantilor se distinge si firma Artesana, nou intrata pe piata de profil, care realizeaza branzeturi din lapte de capra si de vaca. In cadrul evenimentului va realiza torturi pe baza de branzeturi si salate cu branza si ierburi de Provence (Franta), compania avand drept slogan “Arta branzeturilor sanatoase”.

O larga varietate de preparate cu branza si din branza vor fi facute si comercializate aici: de la faimoasele placinte “poale’n brau”, la mai putin cunoscutele, placinte de Turnu sau bulzul ciobanesc.