Profitul net al unuia dintre primii trei producatori de lapte si produse lactate din Romania, Albalact, a scazut cu 23%, la 600.000 de euro in primele noua luni ale acestui an.

“Piata se contracta in continuare, iar consumul nu are perspective de redresare prea curand. Scaderea puterii de cumparare, scumpirea dramatica a materiei prime, seceta, fluctuatiile de curs valutar sunt probleme serioase in acest moment, care pun o presiune uriasa pe preturi si pe profitabilitate. Oamenii cumpara mai ieftin, iar vanzarile cresc in volum, dar scad in valoare. Faptul ca ne mentinem afacerile este un rezultat bun in conditiile economice actuale”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact, subliniind ca anul acesta producatorul a avut extinderi importante ale portofoliului de branzeturi. Cifra de afaceri in cele noua luni a fost de 54,7 milioane de euro.

In perioada ianuarie-septembrie 2011, Albalact a raportat afaceri de 246 milioane de lei si un profit de 3,5 milioane de lei.