Cristalex, importatorul whisky-urilor Jim Beam și Teacher’s, a lansat pe piața româneascaă o nouă categorie de băuturi spirtoase – moonshine (lumina lunii) – o băutură spirtoasă americană aflată mult timp în ilegalitate.

Moonshine este băutura tradiţională din vremea prohibiţiei, un distilat de porumb nematurat care se transporta la lumina lunii. Astăzi, moonshine-ul este vândut în toată lumea dar îşi păstrează ingredientele orginale şi provenienţa.

Brandul adus pe piața românească de către Cristalex este Ole Smoky Moonshine, originar din Gatlinburg, Tennessee și care este unul dintre cele mai bine vândute mărci moonshine din lume.

În România va fi disponibil în şase sortimente: Harley-Davidson Road House Customs, Apple Pie Moonshine, Moonshine Cherries, White  Lighting Moonshine, Hunch Punch Moonshine şi Blue Flame Moonshine.

„Deschiderea unei noi categorii este mereu o provocare, iar Ole Smoky cauta provocarea prin definiţie, adresându-se celor care îşi doresc să trăiască momente unice şi pentru care un factor disruptiv este un drum către o experienţă nouă şi neconvenţională” a declarat, într-un comunicat, directorul de maketing al Cristalex, Mihai Scorțea.

Compania care produce Ole Smoky Moonshine a fost înfiinţată în anul 2009, după legalizarea acesteie băuturi în SUA, de un grup de familii care au pus în aplicare metode artizanale de producţie, cu tradiţie de peste 100 de ani. Distileria Ole Smoky a devenit cea mai vizatata distilerie din America având 3,5 milioane de vizitatori anual.