Un al treila centru comercial din Capitala se afla in procedura de insolventa, dupa City Mall si Liberty Center. La finalului anului trecut Tribunalul Bucuresti a admis cererea de declansare a procedurii de insolventa in cazul centrului comercial Grand Arena, detinut de Euroinvest Intermed, cererea fiind depusa de fosti subantreprenori ai proiectului.

“Printr-o eroare greu de imaginat, judecatorul sindic a admis cererile de deschidere a procedurii insolventei, formulate de catre societatile de constructii Arcon Constructions, Climatehnic si CZ&K impotriva Euroinvest Intermed, in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile de legalitate a admiterii acestor cereri, impuse de dispozitiile Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, pretinsele creante ale celor trei societati nefiind certe, lichide si eligibile, iar societatea facand dovada solvabilitatii sale pe parcursul intregului proces. Mai mult decat atat, aceeasi instanta a respins cererea formulata de catre Arcon Construction cu privire la aceeasi creanta prin sentinta pronuntata la data de 28.11.2011, creanta societatii CZ&K este prescrisa, iar creanta societatii Climatehnic nu exista, nefiind prezentata instantei de judecata nici o dovada a executarii de catre aceasta a lucrarilor a caror plata o reclama si nici a vreunei facturi, insusite de catre Euroinvest Intermed ramasa neonorata“, a replicat compania intr-un comunicat, anuntand deja recursul.

Centrul comercial amplasat in sudul Capitalei, pe Bulevardul Metalurgiei Nr. 12, are sub jumatate din suprafata inchiriata, doar 80 de magazine fiind deschise din 180 de spatii disponibile. Iar suma investita de 180 milioane de euro pare una imensa daca se ia in considerare ca veniturile anuale realizate de Grand Arena sunt de aproape 8 milioane de euro si de profitul anual de 2 milioane de euro.