Viata gadgeturilor este din ce in ce mai scurta, primul exemplu fiind cea a cititoarelor de carti digitale, produse ce in ultimii cinci ani erau in topul preferintelor de achizitionare.

Cifrele arata ca vanzarile acestor dispozitive sunt in scadere. Piata cititoarelor de carti digitale este estimata, in 2012, de firma de cercetare la IDC la 19,9 milioane de unitati, ceea ce reprezinta o scadere de aproape 30%, fata de anul 2011. Scaderea pare sa fie in favoarea tabletelor ce au ajuns sa  se vanda in 122,3 milioane de unitati.

“Variantele mai usoare si mai accesibile ca pret ale tabletelor ar putea reprezenta sfarsitul e-book readerelor”, a declarat Greg Bensinger de la Wall Street Journal.

IHS iSuppli, firma de cercetare specializata pe tehnologie, are alte cifre fata de IDC, insa tendinta este similara. Compania estimeaza ca in 2012 au fost livrate 14,9 milioane de cititoare de carti digitale, cu 36% mai putin decat in 2011. Pana in 2015 piata va scadea la sub opt milioane de unitati, estimeaza firma de cercetare.