Peste patru milioane de romani au facut cumparaturi in luna decembrie in magazinele de electronice si eletrocasnice eMAG potrivit companiei, in topul cumparaturilor fiind telefoanele, tabletele, laptopurile si televizoarele. Luna decembrie a marcat si o premiera, vanzarile de tablete depasindu-le pe cele de laptopuri si desktopuri.Valoarea medie a comenzilor plasate in decembrie a fost de 600 de lei.

Telefoanele s-au clasat pe primul loc in topul preferintelor romanilor. Interesul fata de aceasta categorie a crescut semnificativ pe finalul acestui an – in decembrie, vanzarile de telefoane mobile au crescut cu 66% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Samsung si-a adjudecat primul loc in topul vanzarilor dupa producatori, urmat de Apple, Nokia si de romanii de la Allview.

Tabletele s-au situat pe locul al doilea in topul preferintelor romanilor. “In luna decembrie, romanii au cumparat de patru ori mai multe tablete decat in aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile de tablete depasindu-le astfel, pentru prima oara, pe cele de laptopuri si desktopuri combinate. Din punct de vedere cantitativ, topul celor mai vandute tablete este condus de romanii de la Allview, in vreme ce, valoric, Apple si Samsung domina clasamentul”, mai arata reprezentantii eMAG. In acelasi timp, laptopurile au pierdut primul loc in preferintele romanilor, ca urmare a cresterii puternice a cererii pentru smartphone-uri si tablete. O libertate de miscare cat mai mare pare sa fie ceea ce cauta in acest moment romanii, si pe segmentul laptopurilor preferintele acestora indreptandu-se tot mai mult catre ultrabook-uri si ultraportabile. In decembrie, ultrabook-urile au insumat 20% din vanzarile categoriei.

Pe locul patru se situeaza televizoarele in topul vanzarilor eMAG. “Televizoarele au avut mare cautare in acest sezon, in decembrie vanzarile fiind cu 32% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Televizoarele LED domina topul, cu aproape 90% din totalul televizoarelor vandute in luna decembrie”, informeaza eMAG.

“Placile de par si ondulatoarele s-a vandut cel mai bine, urmate de aparatele de tuns si uscatoarele de par. Cele mai apreciate branduri de pe acest segment sunt Remington, Rowenta si Phillips. Aparatele foto continua sa ocupe un loc insemnat pe lista de cumparaturi a romanilor, iar inovatiile din aceasta categorie au generat o crestere a interesului fata de aparatele mirrorless si DSLR, care au reprezentat 20% din vanzarile categoriei in aceasta luna. Nikon, Canon si Fujifilm sunt cele mai cautate branduri pe segmentul foto, urmate de Sony, Samsung si Olympus”, mai spune comunicatul eMAG.