Olympus lanseaza camera mirrorless E-P5, ce poate fi controlata prin smartphone, in ciuda designului retro pe care cei de la Olympus l-au realizat.

Olympus E-P5 este prima camera mirrorless cu obturator mecanic capabil sa declanseze la 1/8000 dintr-o secunda. Noua camera beneficiaza de senzor de imagine Live MOS TruePic VI de 16 megapixeli. Olympus a inclus in acest produs o selectie de cele mai bune optiuni de care dispune, astfel clientii acestuia vor avea posibilitatea de a fotografia subiecti in miscare rapida, precum insecte in zbor, iar cu o diafragma de 1:1.8 pot fi realizate imagini artistice cu fundal estompat, chiar si in mediu cu lumina puternica.

Conexiunea camerei cu smartphone-ul se realizeaza prin WiFi-ul integrat. Telefoanele compatibile sunt cele Apple sau Android, ce vor avea capacitatea de a controla camera de la distanta, inclusiv autofocalizare si declansare. In plus, posesorii vor avea posibilitatea de a vizualiza imaginea de pe LCD-ul camerei pe telefon, iar camera PEN poate fi controlata prin smartphone, ca si cand ar fi ecranul camerei.

Cu optiunea noului soft Olympus Image Share 2.0, se poate utiliza smartphone-ul pentru a include informatii GPS.

Camera va putea fi gasita pe piata incepand cu finele lunii iunie, la un pret de 4.499  de lei.