Lantul de magazine de bricolaj Dedeman, controlata de fratii Adrian si Dragos Paval din Bacau, construieste un nou magazin  in Galati pe un teren de 3,2 hectare,  pe strada Prelungirea Brailei, in apropierea soselei de centura.

Pe suprafata acestui teren grupul israelian Global Trade Center (GTC) intentiona sa dezvolte un mall sub brandul Galleria. La sfarsitul anului trecut dezvoltatorul insa paraseste zona Moldovei, dupa ce a anuntat vanzarea tuturor celor trei centre comerciale detinute  in Piatra Neamt, Suceava si Buzau sub marca Galleria.

“Tranzactia confirma faptul ca segmentul de retail ramane in continuare unul activ, de interes in special pentru dezvoltarile de tip „big box”. Cu toate provocarile sale, perioada pe care o parcurgem ofera oportunitati foarte bune, daca se realizeaza o analiza atenta a dezvoltarii. Orasul Galati are in prezent un mare potential de dezvoltare pe segmentul comercial. Este cel de-al cincilea mare oras din Romania – cu o populatie de peste 300.000 de locuitori ”, a declarat Catalin Prichici, senior consultant in cadrul The Advisers/ Knight Frank, companie ce  s-a ocupat de intermedierea tranzactiei.