Unul dintre cei mai mari producatori de apa imbuteliata din Romania, Rio Bucovina, a inregistrat in perioada ianuarie-noiembrie 2012 o crestere cu 18% a volumului vanzarilor, de trei ori mai mare fata de ritmul de crestere al pietei, comparativ cu perioada similara din 2011 potrivit companiei.

Aceasta performanta a consolidat pozitia a treia a companiei Rio Bucovina in topul celor mai mari imbuteliatori de apa din Romania.

In plus, „la finele lunii noiembrie a anului trecut, Rio Bucovina a ajuns sa detina o cota de 25,9% din volumul vanzarilor de apa plata imbuteliata in Bucuresti, in crestere continua si constanta din primavara. Este cea mai mare crestere a companiei din anul 2012”, a declarat Razvan Iancau, director general al Rio Bucovina.

Volumul pietei a crescut pozitiv atat datorita dezvoltarii comertului modern, care ramane principalul canal de desfacere a produselor, cat si schimbarilor climaterice care au condus la prelungirea sezonului calduros si cresterii gradului de informare si educare a consumatorilor ( din ce in ce mai preocupati de un stil de viata sanatos). Toate elementele au favorizat cresterea pietei de apa imbuteliata cu circa 6% in perioada ianuarie – noiembrie 2012 fata de perioada similara a anului 2011.

Rio Bucovina este o companie cu capital 100% privat, infiinta in anul 2006, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum si productia bauturilor racoritoare. Ulterior isi diversifica activitatea in zona distributiei, iar in prezent, comercializeaza o gama larga de produse alimentare si non-alimentare.