Intr-un moment in care producatorul canadian de smartphone-uri – BlackBerry si-a lansat noul sistem de operare vizibil imbunatatit, a primit o lovitura ce va afecta serios vanzarile BlackBerry. Unul dintre cei mai importanti clienti BlackBerry a anuntat ca va renunta la sistemul de operare BlackBerry.

Home Depot a decis sa faca aceasta mutare in favoarea Apple, iar efectele au inceput sa se resimta. Angajatii din managementul Home Depot au fost primii care si-au inlocuit telefoanele BlackBerry cu iPhone 4S al Apple, insa se estimeaza ca peste 10.000 de smartphone-uri BlackBerry ale companiei vor fi inlocuite cu modele ale Apple.

Aceasta lovitura vine dupa ce, in luna septembrie a anului trecut, Biroul de Emigrare a SUA a renuntat la peste 17.000 de telefoane BlackBerry, in favoarea smartphone-urilor de la Apple, iar in noiembrie, National Transportation Safety Board si-a anuntat decizia de a schimba sistemul de operare pentru 400 de utilizatori cu cel al Apple.

Tot in aceeasi nota s-a incheiat si colaborarea BlackBerry cu Departamentul de Securitate a Informatiei, cand s-a renuntat la cele 162.000 de smartphone-uri ale producatorului canadian.