Maine, 29 martie, producatorul de vinuri Domeniile Ostrov va lansa patru sortimente de vin, toate realizate din productia de anul trecut. Lansarea va avea loc la editia din aceasta primavara a Goodwine.

Domeniile Ostrov REZERVE-Muscat Ottonel si Domeniile Ostrov Editie Limitata, Cabernet Sauvignon Rose, ambele vin SEC, sunt produse  in editie limitata, fiind imbuteliate in 6.000 de sticle si fac parte din lista noutatilor Domeniile Ostrov.

Tot maine, lista de vinuri noi va fi completata cu Cetatea Durostorum-Riesling Italian, iar gama Domeniile Ostrov va adauga inca un sortiment de vin, Feteasca Regala, ambele vin SEC.

Dupa o investitie de 700.000 de euro in replantari cu soiuri nobile pe o suprafata de peste 1.300 hectare, si o crestere a cifrei de afaceri cu 20 % in 2012 fata de 2011,  Domeniile Ostrov se asteapta in 2013 la o crestere de peste 20% a cifrei de afaceri.

“In ultimii ani se resimte o schimbare majora a comportamentului de consum si asta se datoreaza in principal cresterii calitatii vinului produs aici. Prin investitiile masive realizate in ultimii ani de producatorii autohtoni, s-a oferit consumatorilor posibilitatea de a-si reeduca gustul si abordarea fata de vin. Un bun indicator este faptul ca vinurile dulci si demidulci scad in consum, iar vinurile demiseci si seci cresc in pondere de la an la an”, precizeaza Oana Belu.

“Domeniile Ostrov” reprezinta brandul “umbrela” sub care se comunica gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov ce pot fi gasite pe rafturile Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora si Kaufland.