PayPoint Romania, principalul operator de plati de numerar si incarcare electronica prin puncte de retail, anunta semnarea unui parteneriat cu Ukash, companie lider pe piata monedei electronice. Parteneriatul ofera consumatorilor din toata tara posibilitatea de a schimba numerar in moneda electronica, pentru a face plati pe internet.

Ca urmare a acestui parteneriat, consumatorii din Romania pot converti numerar in moneda electronica Ukash prin intermediul celor peste 7.000 de terminale PayPoint instalate in magazine de proximitate din intreaga tara.

“Avand in vedere cresterea semnificativa a comertului pe internet in Romania, consideram ca PayPoint, impreuna cu Ukash, ofera consumatorilor acces la un sistem de plata sigur si totodata comod, prin convertirea numerarului in moneda electronica”,  precizeaza Mugur Dogariu, Managing Director la PayPoint Romania.

Valoarea tranzactiilor online din Romania a crescut cu 24% in 2011, ajungand la 158.9 milioane de euro, fapt ce evidentiaza o crestere a pietei. Totusi, consumatorii din Romania sunt inca reticenti cu privire la utilizarea cardurilor de credit sau debit atunci cand fac tranzactii pe internet.