Dupa ce a  inregistrat “datorii istorice” de aproximativ 1,4 milioane de euro, viitorul producatorului autohton de incaltaminte Clujana e sumbru. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca Consiliul Judetean Cluj detine peste 93 la suta din actiunile Clujana SA, restul apartinand unei asociatii a angajatilor si SIF Oltenia. 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu se asteapta deja la intrarea in insolventa.

S-a ridicat problema intrarii in insolventa a Clujanei, unde se inregistreaza datorii istorice de circa 1,4 milioane de euro. Insolventa este o solutie financiara, de reorganizare, care nu schimba cu nimic raporturile de munca din interiorul fabricii, decat cele dintre datornici si creditori. Intrarea in insolventa este o masura care se face voit si care va fi propusa de Consiliul de Administratie al societatii’, a afirmat Horea Uioreanu.

Acum patru ani, fabrica nu a avut datorii fata de terti si nici fata de bugetul consolidat, dar s-a ajuns de atunci la aceasta datorie catre bugetul consolidat, din care 40 la suta sunt reprezentate de comisioane si penalizari. Tinand cont de faptul ca este o suma considerabila, noi nu avem cum, din productia noastra, sa o platim. In cazul in care se va decide insolventa, in maxim trei luni se va lua o decizie in acest sens, datoria acumulata se va bloca, societatea se va reorganiza, iar un administrator judiciar va prelua totul. Locurile de munca nu se pierd, iar activitatea va continua”, a spus Presedintele Consiliului de Administratie al SC Clujana, Daniel Mihis, citat de Mediafax.

Clujana SA are peste 360 de angajati.