Tableta Android Samsung GALAXY Note 8.0 a ajuns acum in magazinele din Romania. Aceasta ofera utilizatorilor functii adaptate unui stil de viata activ, inclusiv optiuni multi-window Рpentru impartirea ecranului portabil de 8 inci, acces la nenumarate aplicatii live, dar si o noua generatie S Pen.

Note 8.0 ofera acces la o suita de sabloane S Note si la alte instrumente pentru crearea, editarea, gestionarea si partajarea documentelor. Numeroase servicii noi si de continut sunt deja instalate pentru utilizatori fara niciun cost suplimentar, incluzand, pentru prima data pe tabletele Samsung, aplicatiile Flipboard si Awesome Note.

Noul S Pen poate fi folosit de utilizatori fara ca ecranul sa fie atins. Prin Air View, S Pen trebuie doar sa fie miscat de-asupra ecranului pentru vizualizarea videoclipurilor, fotografiilor, e-mailurilor si a agendei din S Planner, nefiind necesara deschiderea fisierelor sau a aplicatiilor. S Pen Gesture permite editarea si decuparea usoara a imaginilor si a continutului, in timp ce Paper Artist si Photo Note ofera posibilitatea unei personalizari artistice a fotografiilor. Functia Reading Mode transforma GALAXY Note 8.0 in e-book reader, oferind utilizatorilor conditiile optime de lectura.

Noua tableta de la Samsung are un ecran de 8 inch la rezolutia 1280×800, ceea ce inseamna o densitate de pixeli de 189 ppi. Tableta are un procesor quad-core A9 la 1,6GHz, 2GB de RAM si spatiu de stocare de 16 sau 32GB, ce poate fi extins cu un card microSD pana la 64GB. Cele doua camere foto au 5 MP, respectiv 1,3 MP.

Pretul afisat la magazinele din Romania porneste de la 2.000 lei.