Cel mai asteptat dispozitiv electronic dupa iPad si iPhone, ochelarii computerizati Google care permit utilizatorilor sa acceseze Internetul, sa faca fotografii si sa filmezeĀ sunt deja contestati in diverse medii din Statele Unite, relateaza CNBC.

Ochelarii au fost interzisi deja, preventiv, intr-un bar din Seattle, iar in multe cazinouri din Las Vegas nu vor fi bineveniti. In plus, autoritatile legislative din Virginia de Vest au incercat sa interzica folosirea Google Glass in timpul sofatului. Ochelarii computerizati ridica intrebarea daca vor distrage atentia soferilor, vor afecta relatiile intre oameni si ii vor priva de putina intimitate pe care o mai au in public.

Google a precizat ca ochelarii sunt un proiect in lucru, versiunile test fiind trimise catre 2.000 de dezvoltatori de aplicatii. Alte 8.000 de persoane selectate de Google vor primi in curand cate o pereche. “Ne gandim cu atentie la cum sa proiectam Glass pentru ca o tehnologie noua ridica intotdeauna probleme”, a declarat Courtney Hohne, purtator de cuvant al Google.

Pentru ca ochelarii sa fie activati este nevoie de o comanda tactila sau vocala, iar utilizatorul trebuie sa priveasca direct catre o persoana pentru a o fotografia sau filma.