In locul fabricii Carpatex de pe strada Avram Iancu nr. 62 din Brasov – dezafectata de mult timp, a carei constructii ocupa peste 16.000 mp iar terenul este de aproximativ 20.000 mp, se va construi un nou hipermarket Kaufland.

Planul Urbanistic Zonal referitor la aceasta investitie a fost saptamana aceasta aprobat de Comisia Tehnica de Amenajare Teritoriu si Urbanism din Primaria Brasov. Totusi, deoarece  viitorul magazin se afla in zona de rezervatie de arhitectura cuprinsa in „Zona istorica Brasovul Vechi”, investitorul trebuie sa obtina si avizul Directiei Judetene de Cultura.

Complexul va fi construit pe terenul cuprins intre strazile Enuparului, Avram Iancu si Nicopole, suprafata solicitata fiind de 19.316 metri patrati, demolandu-se cladirile dezafectate.

Proiectul include o cladire cu o suprafata de 5.168 de metri patrati, cu spatii comerciale si aprovizionare.  Specialistii municipalitatii au socilicitat ca fatada acestuia sa fie executata astfel incat sa se integreze in specificul arhitectural al zonei.